tiistai 9. helmikuuta 2010

Tasa-arvoista suojeluako?

Nykyään puhutaan lastensuojelusta harva se päivä, mutta puhutaanko aikuisten suojelusta ? Täh? Ei todellakaan ja sitä tarvitaan:
Olin tänään koulutuksessa 8 - 16. Kahvit juotiin opetuksen yhteydessä, ruokatauko pidettiin, mutta silloinkin puhuttiin asiaa, iltapäivällä yksi kahvitauko ! Helvetti soikoon, 8 tuntia pelkkää istumista. Nyt on perse puutunut ja pierettää.
Muistan, että koulussa oli ihan kiva olla, oppitunti oli 45 min ja välitunti 15 min. Sillä tavalla sitä, ehkä sai jotain sisäistettyä. Mutta nyt kun meitä aikuisia koulutetaan, kuvitellaan että jaksamme istua 8 tuntia ilman kunnon taukoja, ei helvetti soikoon. Mä otan tasa-arvovaltuutettuun tai johonkin yhteyttä. Puoli kolmen jälkeisestä koulutustarjonnasta, en enää muista mitään. Aivot ei vaan enää ottanut vastaan mitään. Eli tästä päivästä ei ole mitään hyvää sanottavaa..no joo menen kyllä kohta hierojalle. Pitäiskö pyytää pakarahierontaa?
No tyydyin sitten ihan normaalin yläselän hierontaan ja se tuntui taivaalliselta. Sai vain maata ja tyhjentää mielensä.
Siitä tulikin mieleeni, että mitään niin naurettavampaa kieltoa ei ole kuin kännykkään puhuminen ajaessa. Tänäänkin töistä tullessani ajattelin kaikenlaista ja tein hienoja suunnitelmia ja yhtäkkiä huomasin olevani kotona... ei mitään mielikuvaa miten ajomatka meni... Joten jos siis kännykkään puhuminen on kiellettyä ajon aikana niin samalla pitäisi kieltää myös ajatteleminen ajon aikana. Sillähän ei ole mitään merkitystä muuten puhuuko kännykällä handsfreellä tai ilman, samalla tavalla ne vie ajatukset muualle....

2 kommenttia:

  1. Voi perkele sanon minä. Mä olen aivan samaa mieltä sun kanssa. Vaikka olen huomannut että näin olen aina...mutta kyllä se on totta että aikuisetkin saa valittaa. En tajuu niitä hienohelmoja jotka istuu hiljaa ja nyökkää, koko koulutuksen läpi. Oppivatko he jotain joka kerta kun hymyilevät ja nyökkävät kouluttajalle? Kun taas minusta kyseenalaistaminen ja porukan naurattaminen luo oppimis mahdollisuuksia. Eihän kukaan normaali ihminen jaksa istu paikallaan, ilman että nukahtaa noin kauan. Ja jos taas istuu niin eihän edes kolmas osa jutuista jaa päähään. Pitäisi tehdä lakialoitus siitä että aikuset ei tarvii istua 8 tuntia ja olla virkeitä.
    Sama juttu koskee niitä työpäiviä jolloin päätä särkee ja pää on paksu, miksi pitää väkisin pitää silmät auki ja tujottaa seinään? Tosin toisilla on tapana näin tehdä aina, joten täytyy ehkä todeta että harva om niin tehokkaita kun mä ja Minna. Katsos juttu on niin että jos aihe/juttu kiinnosttaa niin mehän tehdään vaikka läpiyön töitä. Viimeksi viime viikonloppua ja emme te sitä työtä mitä juuri nyt ajattelit, ei vaan me viihdytettiin ihmisiä. Se on rankkaa, kun itse on hulivili ja naurava ihminen, kyllä se on rankaa katsoa kun joillakin on naamavärkki aina kun rusina. Kestovitutus taitaa olla nimeltään. Onko sulla kestovitutusta? Mulla se on yleensä päivän kestävä. Tänään on semmoinen päivä. Hyvä puoli tässä on se että huomenna pitäisi olla parempi päivä....jatketaan silloin. Hyvää työpäivää huomenna, olkaa iloisia ja kehukaa vaikka kaveria. Ja muista laittaa puhtaat vaateet päälle! Et olet edes hieman yrittänyt peittää sitä kestovitutusta joka sinussa elää..

    VastaaPoista
  2. Tänään on muuten paljon parempi päivä. Eilinen oli paska! Tänään hyvä. Mitäs luulet, onko huomenna hyvä vai paha?

    VastaaPoista